Monday, January 10, 2011

Levi’s har reducerat vattenförbrukningen med 28 % … i produktion av 501

Efter att ha gjort en livscykelanalys av de resurser som krävs för att producera berömda Levi’s 501, upptäckte Levi’s att det går åt 3 480 liter vatten för varje par jeans!!

16 miljoner liter vatten
Numera används s.k. ozon behandling i den avslutande processen. Den reducerar antalet tvättar som behövs för att uppnå s.k. ”stonewashed” style, och företaget sparar 28 % vatten i produktionen. Multiplicera det med de mer än 1,5 miljoner par 501 jeans Levi's förväntar sig att sälja under våren, så uppgår besparningen till ungefär 16 miljoner liter vatten!!!

Vattenintensiv industri
Bomullsodling är en mycket vattenintensiv industri. Ett sätt att minska klädföretagens negativa miljöpåverkan är genom energieffektiva åtgärder som minskar behovet för vatten och energi i tillverkningsprocessen, samt eliminerar användningen av kemisk gödning och bekämpningsmedel i bomullsproduktion.


Jag tar för givet att Levi’s inom kort kommer att producera alla sina produktlinjer på samma sätt, och att flera företag följer efter genom att se över sin produktion och hur den kan effektiviseras, samt väljer att köpa ”Better Cotton” bomull.

No comments:

Post a Comment